top of page
Search
  • Alina Marzel

8 odličnih nasvetov kako ostati aktivni za delovno mizodelovna miza

V današnjem sedečem življenjskem slogu je preživljanje dolgih ur sedenja za pisalno mizo postalo povsem sprejemljiva oblika dela. Vendar pa ima lahko dolgotrajno sedenje škodljive posledice za naše zdravje in počutje. Dobra novica je, da vam zaradi produktivnosti ni treba žrtvovati svojega zdravja. Če v svojo delovno rutino vključite preproste in učinkovite navade, lahko ostanete aktivni in izboljšate svoje fizično in duševno počutje. Spoznajte osem odličnih trikov, ki vam bodo pomagali ostati aktivni za delovno mizo.


Raztezanje:

Redni odmori za raztezanje lahko naredijo čudeže za vaše telo in duha. Vstanite in iztegnite roke nad glavo ter iztegnite celotno telo. Nežno zasukajte vrat z ene strani na drugo in zasukajte ramena nazaj in naprej. Ti preprosti raztezi lahko pomagajo razbremeniti napetost in izboljšajo krvni obtok.


Sprehodi se:

Če je le mogoče, se med odmori ali kosilom odpravite na kratke sprehode. Hoja ne pomaga samo v boju proti negativnim učinkom dolgotrajnega sedenja, ampak tudi pomlajuje vaš um. Prizadevajte si za vsaj 10 minut hitre hoje vsakih nekaj ur, da pospešite krvni obtok in povečate raven energije.


Vaje za mizo:

Vključite vaje za mizo v svojo dnevno rutino, da bodo vaše mišice aktivne. Poskusite s počepi na stolu, tako da vstanete s stola in se usedete nazaj brez pomoči rok. Dvigi nog, sedeči zasuki in dvigi pet so prav tako odlične vaje, ki jih lahko izvajate diskretno za svojo mizo.


raztezanje v službi

Odločite se za aktivna srečanja:

Kadarkoli je primerno, namesto sedenja v konferenčni sobi predlagajte sestanke v hoji. Hoja med razpravljanjem o idejah lahko poveča ustvarjalnost in produktivnost, hkrati pa okrepi vaše splošno zdravje. Poleg tega sta svež zrak in sprememba okolice lahko poživljajoča.


Pojdite po stopnicah:

Opustite dvigalo in pojdite po stopnicah, kadar koli je to mogoče. Vzpenjanje po stopnicah je odličen način za pospešitev srčnega utripa in vključitev mišic nog. Zadajte si izziv, da vsak dan prehodite večje število stopnic ali celo nadstropji ali poskusite stopiti po dve stopnicu hkrati za dodaten izziv.


v službi pojdite po stopnicah

Namizna joga:

Joga je odličen način za izboljšanje prožnosti, lajšanje stresa in povečanje pozornosti. V svojo rutino vključite preproste položaje joge za mizo, kot so sedeči upogibi naprej, raztezanje zapestja in kroženje z rameni. Te poze lahko izvajate diskretno, omogočajo pa vam prepotreben oddih za vaše telo in duha.


Stoječa miza:

Razmislite o uporabi stoječe mize ali nastavljive mize, če je mogoče. Stanje med delom spodbuja boljšo držo, aktivira vaše mišice in porabi več kalorij v primerjavi s sedenjem. Čez dan večkrat menjajte položaj sedenja in stanja, da najdete ravnotežje, ki vam najbolj ustreza.


stoječa miza

Ostanite hidrirani:

Pitje zadostne količine vode je bistvenega pomena za vaše splošno in aktivnost. Uporabite steklenico vode, ki jo je treba pogosto polniti, kar vas spodbuja, da vstanete in se večkrat sprehodite do vira vode. Poleg tega lahko ohranjanje hidracije pomaga pri boju proti utrujenosti in izboljša osredotočenost.


Ostati aktiven za delovno mizo ni nujno izziv. Z vključitvijo teh osmih aktivnosti v svojo dnevno rutino se lahko osvobodite sedečega življenjskega sloga in izboljšate svoje fizično in duševno počutje. Ne pozabite prisluhniti svojemu telesu in si vzemite odmore, kadar koli si to lahko privoščite. Majhne spremembe lahko pripeljejo k občutnemu izboljšanju vašega zdravja, produktivnosti in splošne kakovosti življenja. Torej, začnite se gibati in naredite svoj delovnik bolj zdrav in aktiven!


25 views0 comments

Comments


bottom of page