top of page
Untitled design (7).png

Zakaj počnem to kar počnem?

Moja zgodba

Vsi nismo rojeni atleti in morda nismo med tistimi, ki se ukvarjajo s športom že od malih nog. To velja tudi zame, pa vendar sem našla pot do aktivnega življenja in svojega poslanstva kot zagovornik zdravih prehrambenih navad in rednega telesnega gibanja.

 

To povem zato, ker je vsak od nas sposoben spremeniti svoje navade in rutino, v kateremkoli življenskem obdobju, ne glede na življensko situacijo.

KAKO SE JE VSE ZAČELO?​

V študenstkih letih sem se navdušila nad tekom in bila prepričana, da je to odlična izbira za dobro telesno pripravljenost.  Po začetku karierne poti in po dolgih urah sedenja za računalnikom, pa so me začele pestiti bolečine v križu in  v kolenu. Kljub številnim pregledom pri zdravnikih in fizioterapevtih, nisem dobila odgovora kako odpraviti te bolečine. Bila sem primorana opustiti tek in bila prepuščena sama sebi. 

 

Začela sem se izobraževati na področju človeške anatomije in fiziologije in  spoznavati zakone gibanja. Ugotovila sem, da imam slabo razvite mišice, ki skrbijo za stabilizacijo telesa pri gibanju in da se to stanje pri teku ali dolgotrajnem sedenju izraža kot bolečina v križu in kolenu.

 

To znanje me je pripeljalo do tega, da sem se posvetila vajam za moč, stabilizacijo in koordinacijo. Z disciplino in trudom sem odpravila bolečine, hkrati pa krepila svoje telo in dobro počutje. Svoje znanje in izkušnje sem pogosto delila z znanci in prijatelji, ki so k meni prihajali po nasvete glede oblikovanja telesa, hušanja in odpravljanja raznih bolečin. Za profesionalno pot iz področja fitnesa in prehrane sem se odločila zato, da bi lahko pomagala čim več ljudem odpravljati prepreke, ki jim otežujejo pot do zdravega, gibljivega in lepega telesa.

PREHRANA JE KLJUČ DO USPEHA IN DOBREGA POČUTJA

Ena od večjih sprememb v moje življenju se je zgodila leta 2016,  ko sem prešla na vegansko prehrano in začela opažati pozitivne spremembe pri trenigih in pri oblikovanju telesa. Regeneracija po treningu je bila hitrejša, tekom treningov sem imela več energije in moči, in razmerje med maščobo in mišično maso se je obrnilo v prid slednji.

Svojim strankam želim pokazati, da ni potrebno stradati, če želijo izgubiti maščobo, da se ni potrebno prenajedati puste hrane, zato da bi pridobili mišično maso in da ni potrebno slediti nezdravim dietam zato, da bi imeli postavo, ki si jo želijo. Svojim strankam želim pomagati tako pri prehrani kot pri treningih in jih spodbuditi, da najdejo tisto gonilno silo, ki jih bo vodila do cilja dolgoročno. Vesela sem, kadar lahko delim veselje in uspehe z zadovoljnimi strankami in sem ponosna na njihov trud in disciplino.

Verjamem, da sem lahko del tvoje zgodbe o uspehu in dobrem počutju.

bottom of page